Xavi Simons krijgt kritiek: "Had het niveau van die Volendammer"

Xavi Simons
Xavi Simons Foto: © BSR Agency

Als het aan Johan Derksen en René van der Gijp ligt staat Xavi Simons woensdag niet in de basis bij Oranje voor het EK-duel tegen Engeland. Eerstgenoemde vond de aanvallende middenvelder tegen Turkije net zo slecht spelen als Joey Veerman tegen Oostenrijk.

Van der Gijp zou Simons daarom niet mee laten doen tegen de Engelsen in de halve finale van het EK. "Die vond ik heel slecht tegen Turkije", zegt de oud-voetballer bij Vandaag Inside Oranje. "Dan zou ik nog liever Reijnders bij wijze van spreken achter Depay zetten."

Van der Gijp verwacht niet dat Koeman Simons op de bank gaat plaatsen. "Hij raakte geen pepernoot, maar hij gaat hem gewoon weer neerzetten. Waarom? Omdat we gewonnen hebben. Ook het feit dat Koeman zei dat Simons goed speelde tegen de Roemenen. Dat viel ook wel mee."

Tegen de Turken was het volgens Van der Gijp nog erger. "De eerste helft was Simons echt waanzinnig slecht. Toch werd hij niet gewisseld." Derksen kan dat moeilijk bevatten. "Simons had het niveau van die Volendammer (Joey Veerman, red.). Die werd er ook na een halfuur uitgehaald", aldus Johan Derksen. 

Lees meer:
0 reacties