Yilmaz: "Verliezen is einde van de wereld, bij winst ben je koning"

Burak Yilmaz
Burak Yilmaz Foto: © Pro Shots

Burak Yilmaz is bezig aan zijn eerste seizoen in de Nederlandse Eredivisie. De ervaren Turk ervaart de nodige verschillen in Nederland ten opzicht van zijn vaderland Turkije.

"Voor mij zit het zo: de Nederlandse competitie is een sterke competitie", vertelt Yilmaz voor de camera van ESPN. "Alle clubs proberen hier te voetballen, en dat is iets waardevols. Er is hier geen negatieve opvatting om alleen maar te verdedigen of voor een punt te spelen. Teams proberen te voetballen. Ik heb voor Nederland gekozen om hier veel te leren."

"Voor mij is Nederland een voetbalinstituut, net als Brazilië", gaat Yilmaz verder. "Ik heb de ambitie om trainer te worden en daarom ben ik naar Nederland gekomen. Ik ben hierheen gekomen om iets op te steken van het Nederlandse gedachtegoed. Wel zit er veel verschil tussen de kleedkamers. In Nederland wordt het voetbal meer als een spelletje gezien. Ze hebben er plezier in en ze zien mooie dingen."

"Na de wedstrijd is het hier gezellig in het spelershome; ongeacht het resultaat op het veld", gaat de Turkse vedette verder. "Dat heeft zijn voor- en nadelen. Slechts een hobby is het misschien niet, maar verliezen is hier niet het einde van de wereld. Dat geeft aan hoe vrij en vol zelfvertrouwen de mensen hier zijn."

"In Turkije is het precies andersom: het leven is gekoppeld aan het winnen of verliezen van wedstrijden. Verliezen is het einde van de wereld, terwijl je de koning bent bij winst. Hier is een bepaalde stabiliteit en dat heeft een positief effect op het elftal", aldus Yilmaz.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
7/01
AZ
18:45
Vitesse
za
7/01
Fortuna Sittard
20:00
Go Ahead Eagles
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand