Youri Mulder: "Dit is de spannendste competitie van Europa!"

In Gelsenkirchen mag er weer gedroomd worden van promotie naar het hoogste voetbalniveau in Duitsland. Schalke voert, voor het eerst dit seizoen, de ranglijst van de Tweede Bundesliga aan. Maar de concurrentie hijgt Schalke in de nek. "Dit is de spannendste competitie van Europa", aldus Youri Mulder, die lid is van de raad van commissarissen van 'Die Köningsblauwen'.

Met nog vijf wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong voor Schalke op de nummer vijf, slechts vier punten. In de Tweede Bundesliga promoveren de eerste twee ploegen rechtsstreek naar het hoogste niveau. De nummer drie kan zich middels promotie/degradatiewedstrijden plaatsen voor de Eerste Bundesliga. Mulder is sinds dit jaar lid van de raad van Commissarissen. De club was net gedegradeerd en er heerste een totale chaos. "Er zijn vorig seizoen vier trainers ontslagen en er hebben in totaal vijf coaches voor de groep gestaan. Waanzinnig. Zoiets mag nooit meer gebeuren", zegt de oud-international in TC Tubantia .

"We hebben geïnvesteerd in spelers die het gras op willen vreten."

Youri Mulder

Na de degradatie ging de bezem door de club. "Er zijn twintig spelers vertrokken, en met ongeveer twintig procent van het budget van het jaar ervoor hebben we twintig nieuwe spelers gehaald. We hebben geïnvesteerd in spelers die het gras op willen vreten", aldus Youri Mulder. Het programma dat Schalke nog moet afwerken toont aan dat er geen tijd is voor enige verslapping. Schalke speelt onder andere nog tegen de nummer twee (Werder Bremen), de nummer drie (FC St. Pauli) en de nummer vier (Darmstadt).

Lees meer: