Zaakwaarnemer Vlap: "Michel gaat er in salaris enorm op achteruit"

FC Twente versterkte zich afgelopen zomer definitief met Michel Vlap. De overgang van de aanvallende middenvelder, die onder contract stond bij Anderlecht, ging niet zonder slag of stoot. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Roderik van Kerkhof.

"FC Twente zag de potentie van Michel", zegt Van Kerkhof bij Boost Eleven Podcast. "Hij had daar natuurlijk 'maar' vijf goals gemaakt, maar ze hadden ook gezien dat er veel potentie in zat. Michel werd eigenlijk iedere wedstrijd beter en de trainer en technisch directeur hadden er vertrouwen in. Anderlecht had al gezegd dat ze over ieder bod na zouden denken. Dan krijg je een bedrag mee waar je aan moet denken en dan zegt FC Twente: we willen hem wel hebben, maar voor anderhalf miljoen minder. Dan heb je een uitdaging."

Vlap kreeg daarnaast bij Anderlecht een veel hoger salaris. "Dan ontstaat er een puzzel", legt Van Kerkhof uit. "Anderlecht wil anderhalf miljoen euro meer hebben dan dat FC Twente wil betalen. Michel gaat er in salaris enorm op achteruit. Als hij bij Anderlecht blijft, dan hebben zij behoorlijk wat salaris te betalen in twee jaar. Misschien gaat hij niet bij de twee posities op dat middenveld horen. Dan is het wel een erg dure bankzitter. Die puzzel moet je dan met elkaar maken. Wij hebben daarin als partij opgetreden die geprobeerd heeft om alledrie de belangen bij elkaar te krijgen."

"Het is het afwegen van belangen, daar begint het mee", vervolgt Van Kerkhof. "Niemand mag gezichtsverlies lijden en iedereen moet het intern kunnen verkopen. Dus Anderlecht moet kunnen verkopen dat hij voor een bepaald bedrag weggegaan is en dat ze dan bespaard hebben op salaris. Bij FC Twente heeft de directie een bepaald blaadje meegekregen waarmee ze mogen werken. Die moeten ook terug naar de raad van commissarissen."

"En je hebt ook nog de portemonnee van Michel Vlap, die bepaalde kosten die hij per maand maakt ook gedekt wil zien. En dan heb je nog het sportieve. Want hij wilde heel graag bij FC Twente voetballen. Dus ook dat moet je voor elkaar zien te boksen. Die drie partijen is een moeilijke puzzel", besluit de zaakwaarnemer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
15/12
NEC
20:00
Fortuna Sittard
za
16/12
FC Utrecht
16:30
RKC Waalwijk
za
16/12
Excelsior
18:45
Go Ahead Eagles
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
zo
17/12
Almere City
12:15
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 15 46 45
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 15 25 33
4 FC Twente 15 15 33
5 Ajax 15 5 24
6 Go Ahead Eagles 15 3 22
7 Sparta Rotterdam 15 0 21
Bekijk de hele stand