Zwaait Alex Pastoor af als trainer? "Ik ben geen stilzitter"

Alex Pastoor
Alex Pastoor Foto: © BSR Agency

Alex Pastoor weet nog niet of hij doorgaat in het trainersvak. De coach stopt aan het eind van dit seizoen bij Almere City en hij ziet voor zichzelf een mooie andere rol in de voetballerij.

"In mij brandt altijd het vuur. En ik ben geen stilzitter. Bovendien heb ik geen interlands gespeeld en moet ik gewoon de hypotheek betalen. Ik ga gewoon kijken wat er op me afkomt, maar het is wel leuk om het vooruitzicht te hebben dat ik op 31 augustus de verjaardag van mijn zoon kan vieren en op 31 januari mijn trouwdag. Dat zijn normaal altijd data van de laatste dagen van de transferperiode", vertelt Pastoor tegen het Algemeen Dagblad.

Een andere rol dan trainer klinkt hem ook goed in de oren. "Wat mij bijvoorbeeld heel interessant lijkt, is het begeleiden van trainers die heel hoog hebben gevoetbald en zich ergeren aan spelers zoals ik er in mijn tijd ook eentje was. Spelers die de bal ook weleens op het verkeerde been aanspelen. En om dan aan hen uit te leggen hoe je nou een groep die een kant op krijgt".

Almere City bevalt hem echter. "Ik heb nog nooit zo lekker gewerkt als hier. Het heeft veel meer te maken met hoe ik het vak beleef en welk beroep ik op mezelf en mijn gezin doe. Dat is iets waardoor ik nu liever even wat afstand doe van dit vak", zei de coach tegen ESPN.

Lees meer:
0 reacties