Zwangere journaliste in Kuip geïntimideerd: "Met 5 man tegengehouden"

Feyenoord - Ajax
Feyenoord - Ajax Foto: © Pro Shots

Afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord heeft zich een vervelend incident voorgedaan rondom de zwangere journaliste Tara Lewis. Zij werd bijna fysiek aangevallen, hetgeen net voorkomen kon worden.

In een opiniestuk voor BNN Vara zegt ze: "Ik zal deze middag herinneren om een van de treurigste momenten die ik ooit in de Kuip heb meegemaakt. Soms, zeker met snuivers, zie je het aan mensen meteen als ze op ramkoers zijn. Vanaf de aftrap schreeuwde de buurman verschillende variaties van ‘kankerneuzen’ naar het veld. Hij probeerde mijn met zijn gezondheid kwakkelende vader uit zijn stoel te sleuren omdat hij nog niet uitbundig genoeg gejuicht had."

Zelfs de harde kern in het vak voor ons namen notie van zijn geblèr en grapten gebarend dat ie misschien te veel had gesnoven. Ze bleven opstaan en ons vak uitschelden en toen mijn vader vroeg of ze wilden gaan zitten, gingen ze recht voor hem staan. Ik stond op, zei dat ze moesten gaan zitten en toen dit niet gebeurde, duwde ik de grootste richting zijn stoel." Toen ging het helemaal mis. "Hij vloog als door een wesp gestoken op me af, probeerde uit te halen, maar werd meteen door vijf man tegengehouden."

Lewis beeld van De Klassieker zal nooit meer hetzelfde zijn. "Er zijn veel redenen om van Feyenoord te houden, maar ik ben de aanhoudende agressiviteit zo ongelofelijk zat. Er was één idioot die een aansteker gooide en daarom kijken we nu al een jaar lang tegen netten aan. Het is verdorie tijd dat de zwijgende meerderheid van zich laat horen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties