Zweedse rel om Jesper Karlsson: "Ik kan precies doen wat ik wil"

Jesper Karlsson na zijn gemiste penalty
Jesper Karlsson na zijn gemiste penalty Foto: © Pro Shots

Bondscoach Janne Andersson reageerde geïrriteerd op kritische vragen over de beperkte speeltijd van Jesper Karlsson, de buitenspeler van AZ die een prachtige vrije trap had gescoord, maar slechts acht minuten mocht spelen.

Analist Bojan Djordjic begreep niet waarom Karlsson zo weinig speeltijd kreeg en bekritiseerde de defensieve tactiek van de coach. Andersson was het hier niet mee eens en zei dat hij als bondscoach van het nationale team kon doen wat hij wilde. Toen Djordjic hierop reageerde en zei dat het antwoord van Andersson slecht was, werd de coach nog geïrriteerder en maakte hij een opmerking over de Servische achtergrond van de analist.

"Wie mag er dan niet spelen, Alexander Isak of Viktor Gyökeres? Sorry, maar als bondscoach van het nationale team kan ik precies doen wat ik wil", beet Andersson de oud-speler van Manchester United en Rangers FC toe. Vervolgens maakte hij ook een opmerking over de Servische afkomst van Djordjic. "Wie vertegenwoordig jij dan?"

Daar reageerde de analist weer op. "Je bent te agressief. Wie zou ik anders vertegenwoordigen? Dit antwoord zal ik niet vergeten. Het is slecht. Het is vrij laag voor een bondscoach van een nationaal team om te zeggen wat je net zei." Andersson ontkende vervolgens dat hij doelde op de afkomst van Djordjic. "Dat is onzin", aldus de keuzeheer, die zich aangevallen voelde. "Jullie confronteerden mij met z'n vieren, verdorie wat slecht. Bedankt, tot ziens."

Het voorval, dat live op televisie werd uitgezonden, zorgt voor veel opschudding onder de Zweedse bevolking. Djordjic vraagt om excuses, maar een geïrriteerde Andersson wilde alleen zeggen dat hij zich 'misschien slecht had uitgedrukt'.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
8th ranked
18:45
FC Twente
do
1/06
FC Utrecht
21:00
Sparta Rotterdam
zo
4/06
FC Twente
14:30
8th ranked
zo
4/06
Sparta Rotterdam
18:00
FC Utrecht
do
8/06
Winner Semi-final 1
20:00
Winner Semi-final 2
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand